Το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων διοργανώνει εκδήλωση (δημόσια διάλεξη) με θέμα τη «φυγή εγκεφάλων» και τις κοινωνικοοικονομικές επιπτώσεις της,
με εισηγητές τους: Linas Cekanavicious και Gindra Kasnauskiene, Καθηγητές της Σχολής Οικονομικών Επιστημών του παν/μίου Βίλνιους της Λιθουανίας (Vilnius University).

Η δημόσια διάλεξη με τίτλο "Calamity of Brain Drain: is the devil as ugly as he is painted? θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της δράσης Κινητικότητας για Διδασκαλία του προγράμματος Erasmus+, την Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου και ώρα 6μμ, στο Aμφιθέατρο της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Η «φυγή εγκεφάλων» ή “brain drain” από μια χώρα με άσχημες οικονομικές ή/και πολιτικές συνθήκες έχει πολύ συχνά περιγραφεί με μελανά χρώματα. Είναι όμως τόσο κακή;

Η διάλεξη είναι ανοικτή τόσο στην πανεπιστημιακή κοινότητα όσο και σε κάθε ενδιαφερόμενο συμπολίτη μας. Οι εισηγητές θα αναφερθούν στην εμπειρία της χώρας τους (η Λιθουανία έχασε το 20% το πληθυσμού της τη δεκαετία του 1990) αλλά και στη γενικότερη κατάσταση άλλων Ευρωπαϊκών χωρών.

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στην Αγγλική γλώσσα.
Το ακαδημαϊκό προσωπικό του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών θα βοηθήσει στη πιθανή ανάγκη διερμηνείας κατά τη διάρκεια της συζήτησης που θα ακολουθήσει.

Πληροφορίες:

Αθανάσιος Σταυρακούδης
Συντονιστής Erasmus+ του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών
Τηλ: 2651005935, E-mail: astavrak@uoi.gr